

(Cardona, 1964)
Soc llicenciat i doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Em vaig incorporar a l’àrea de Psicologia Bàsica de la UB com a professor titular d’universitat i actualment soc catedràtic de Psicologia Bàsica des de 2017.
Vaig realitzar diverses estades pre i postdoctoral amb el prof. Mackintosh a la Universitat de Cambridge (UK). Aquesta formació em va permetre desenvolupar una línia de recerca sobre la percepció comparada de la parla i l’aprenentatge associatiu. Al 2009 vaig ser un dels promotors de l’Institut de Recerca en Cervell, Cognició i Conducta (IR3C) i des de 2016 soc membre de l’Institut de Neurociències.
La meva activitat docent tant de grau com de màster ha estat sempre vinculada als processos bàsics de la Psicologia de l’aprenentatge, la motivació i l’emoció.
He tingut dos càrrecs unipersonals, Director de Departament (2006-2013) i Degà (2013-2018). Des del 2018 soc vicerector de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona.


(Barcelona, 1974)
Vaig llicenciar-me en Física i vaig gaudir d’una beca doctoral FI per a la realització d’una tesi doctoral en nanotecnologia dirigida per el prof. Albert Cornet, a l’actual Departament d’Enginyeria Electrònica i Biomèdica. Vaig ser professor associat (2000), professor titular d’escola universitària (2002), professor agregat (2005) i des de 2019 en soc catedràtic.
La meva carrera científica ha estat relacionada primer amb el desenvolupament de nanotecnologies per a sensors i posteriorment amb el desenvolupament i aplicació de tecnologies d’impressió de dispositius electrònics. He estat director o codirector de 10 projectes nacionals i europeus, i de 13 tesis doctorals. En 2010 vaig rebre la distinció ICREA Acadèmia.
L’aplicabilitat dels resultats de la recerca em van portar a treballar amb la indústria, on he col·laborat activament amb diverses empreses durant més 20 anys; dirigint 15 projectes industrials i 4 doctorats industrials. També he valoritzat la meva recerca a través de 6 patents i he fundat 2 spin off. Una d’aquestes va rebre el premi d’ACCiÓ. En 2008 vaig rebre el premi Antoni Caparrós per la trajectòria en transferència de coneixement.
De 2013 a 2018 vaig ser coordinador del Doctorat en Nanociències, i també membre del Comitè de Direcció de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB. En 2014 vaig impulsar el Doctorat Industrial en Materials, Nanotecnologia i Processos Industrials, que va aconseguir sumar 14 programes de doctorat de 6 universitats catalanes amb una vocació de creació de riquesa a partir del coneixement. Des de 2018 soc Vicerector d’Emprenedoria, Transferència i Innovació.


(Barcelona, 1971)
Em vaig llicenciar (1994) i doctorar (2000) en Belles Arts per la Universitat de Barcelona on exerceixo de professora de dibuix des del 1996 i fins a l’actualitat com a professora catedràtica (2019).
He realitzat estades com a professora visitant i impartit conferències a nombroses universitats internacionals com la University of California-Berkeley, la UNAM (Mèxic), Buenos Aires i la University of the West of England on el 2007 vaig realitzar la meva estada post-doctoral i vaig ser External Examiner d’estudis de màster durant quatre anys. Des de 2013 imparteixo la meva docència a la UB en llengua anglesa.
Amb prop d’un centenar de publicacions, la meva línia de recerca acadèmica principal és l’anàlisi terminològic-conceptual i cronològic-processual dels Llibres Art / Llibres d’Artista, i més recentment abordo la seva dimensió digital en noves taxonomies com l’e-Llibre-Art i l’Hiperllibre-Art. En el present, lidero el projecte de recerca internacional Artistic creation of today, heritage of tomorrow in Ibero-America: museum and archive, memory and identity; i soc membre investigador dels projectes SGR “Art, Poesia i Educació”, i I+D+i “Poéticas liminales en el mundo contemporáneo: creación, formación y compromiso social”.
La meva carrera es sosté en la creació artística que alimenta la meva docència i la meva recerca. Té una dimensió internacional exposant en mostres individuals i col·lectives, així com realitzant múltiples residències d’artistes a Japó, Taiwan, Xina, Corea, Índia, Romania o Hongria http://bbcrespo2.wixsite.com/bibianacrespo
Aquest 2020 vaig ser nomenada Vicerectora d’Internacionalització i des del 2017 fins aquella data vaig ser Delegada del rector per a la Internacionalització. Anteriorment, del 2006 fins el 2017 vaig estar al càrrec de la Comissió de les Relacions Internacionals del Departament de Dibuix.


(Barcelona, 1970)
Soc llicenciat en Ciències econòmiques i empresarials, i doctor en Economia per la Universitat de Barcelona. A més he cursat el postgrau en Economia i gestió de la hisenda autonòmica i local (UB) i el màster en Relacions laborals (University of Warwick).
Vaig entrar a la Universitat de Barcelona com a professor ajudant el 1994 i he estat TEU i posteriorment TU. El meu àmbit acadèmic de recerca principal és l’Economia de l’educació, si bé m’he interessat també per l’Economia de la cultura i l’Avaluació de polítiques públiques. He format part de l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB), del Grup interdisciplinar de polítiques educatives (GIPE) i de la Xarxa de Referència en Economia Aplicada (XREAP). He participat en més de 100 publicacions (entre articles, capítols de llibres i llibres) i en diferents programes nacionals i internacionals de recerca, havent dirigit un projecte finançat pel Recercaixa. M’han convidat com a professor visitant en diverses institucions acadèmiques, com la University of Cambridge.
En docència he combinat l’ensenyament d’assignatures d’Economia Política i Hisenda Pública a diversos graus de la Facultat de Dret amb l’ensenyament de l’Economia de l’Educació al màster en Economia. Durant el període 2014-2018 he estat director del Grup d’innovació docent en Economia per als ensenyaments de Dret (GIDED), i he dirigit i participat en diversos projectes d’innovació docent.
En gestió, he estat President de la Asociación de economía de l’educación (2016-2018), Secretari del Departament d’Economia Pública (2009-2013), Vicerector d’Economia (2016-2018) i, des d’abril de 2018, soc el gerent de la Universitat de Barcelona.


(Barcelona, 1957)
Em vaig llicenciar i doctorar en Física a la Universitat de Barcelona on exerceixo com a catedràtic de física teòrica des de 1997.
Desprès de doctorar-me sota la direcció de Rolf Tarrach, vaig realitzar estades postdoctorals a les universitats d’Oxford i Harvard i al CERN (Laboratori Europeu de Física de Partícules) de Ginebra.
Abans de tornar a la UB vaig ser professor titular a la Universitat de València-Estudi General. L’any 2000 vaig rebre la Distinció de la Generalitat de Catalunya a la recerca universitària i el 2004 vaig ser nomenat Gestor del Programa Nacional de Física de Partícules fins l’any 2007. He estat vicepresident de APPEC (Astroparticle Physics European Committee) i he presidit el Computing Resources Scrutiny Group del CERN del 2007 al 2012. El 2006 vaig ser un dels promotors de l’Institut de Ciències del Cosmos. El 2104 vaig ser designat Professor Honoris Causa de la Universitat de Sant Petersburg.
La meva carrera científica ha estat centrada en diferents aspectes de la física teòrica i la fenomenologia de partícules, sent autor de prop de dos-cents treballs de recerca. He estat professor visitant en diverses institucions acadèmiques.
Des del 2016 soc vicerector de recerca de la Universitat de Barcelona.


(Barcelona, 1975)
Soc llicenciat en Psicopedagogia (1998), doctor en Pedagogia (2005) i doctor en Filosofia (2016). Des de l’any 2019 soc professor agregat del Departament de Teoria i Historia de l’Educació de la Facultat d’Educació, i des del 2016 estic acreditat a catedràtic-recerca avançada. He sigut becari de col·laboració, investigador postdoctoral, professor associat, lector i agregat interí a la mateixa Universitat de Barcelona, i investigador convidat al Center for Character and Citizenship (Missouri-Saint Louis University), l’any 2017.
Soc membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM), grup consolidat de la nostra universitat. Les meves línies d’interès son la filosofia de la universitat i l’aprenentatge ètic a la universitat. Sobre aquests temes tinc diverses publicacions a revistes científiques, capítols de llibre i llibres propis i co-editats.
Actualment, la meva docència està centrada en els graus de Mestre d’Educació Infantil i Mestre Educació Primària (doble titulació) i el de Pedagogia, i en el màster d’Educació en valors i ciutadania. També porto Treballs Final de Grau i de Màster, així com la direcció i co-direcció de tesis doctorals.
Respecte a la gestió, he estat Director de la Oficina de Relacions Internacionals de l’antiga Facultat de Pedagogia (2011-2012); Coordinador del Màster Oficial en Psicopedagogia de la Universitat de Barcelona-UNIBA (2015-2017); Delegat del Rector per a l’Observatori de l’Estudiant de la UB (2017-2019); i, des del 2019, soc vicerector de comunicació.


(Viñuela, Málaga, 1958)
Llicenciat i doctor en Belles Arts-Conservació-Restauració soc docent en aquest àmbit des de 1995. Primer com a professor associat i a partir de 2001 com a professor titular, he impartit aquesta matèria als alumnes que començaven l’especialitat i ara als de grau en conservació-restauració de béns culturals, del que he estat coordinador.
La meva trajectòria en recerca s’inicia fa més de 25 anys en el camp de la conservació-restauració, repartida entre els materials arqueològics, la ceràmica en context museístic i arquitectònic i diferents materials ornamentals arquitectònics. Més endavant, la ciutat i el paisatge urbà, els seus materials i la seva preservació, especialment la ceràmica arquitectònica i, més concretament, la terracota han centrat la meva d’investigació, el desenvolupament de docència específica en màsters i la direcció de tesis doctorals. Soc membre del grup de recerca consolidat Conservació-Restauració del Patrimoni.
He estat secretari de la Facultat, vicedegà acadèmic i de docència i degà de la Facultat de Belles Arts.
Una etapa que va coincidir amb la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior amb la posada en marxa de tres titulacions de grau. El grau en Belles Arts, per evolució de l’antiga llicenciatura i dues titulacions noves, el grau en Conservació-Restauració de Béns Culturals i el grau en Disseny, així com la implantació de tres màsters europeus. He liderat durant aquest període els processos de verificació, seguiment i acreditació d’aquestes sis titulacions.
Des de 2016 soc vicerector d’Arts, Cultura i Patrimoni.


(Barcelona, 1954)
Em vaig llicenciar en Ciències (Secció Biològiques) i doctorar en Biologia al 1984 amb una tesi sobre Biologia i Ecologia d’anàtids al Delta de l’Ebre. Després de ser professor ajudant, professor col·laborador de docència i recerca, i professor associat a la Universitat de Barcelona, vaig guanyar la plaça de professor titular al 1989.
La meva recerca principalment està centrada en ecologia evolutiva, plasticitat fenotípica, filogènia i conservació tant d’amfibis com de rèptils. He participat en nombrosos projectes de recerca sobre ecologia i conservació tant a Europa com a Pakistan a la Xina i al Brasil, entre altres, sent autor de més de 200 publicacions científiques.
La meva tasca docent ha estat centrada en assignatures de Zoologia sempre sota la perspectiva, evolutiva encara que he participat en un ventall divers d’assignatures de llicenciatura i de grau i màster, algunes en col·laboració amb altres departaments de la Facultat de Biologia com Evolució, Biologia de Poblacions i Desenvolupament Embrionari, entre d’altres, formant part de l’equip docent. Estic implicat en projectes de millora i innovació docent implementant metodologies actives com ABP i classe inversa en diferents assignatures i participant activament en el disseny i desenvolupament de la mecànica i estructura del Treball FI de Grau.
L’activitat docent i investigadora ha estat complementada per la meva dedicació a la gestió com a vicedegà de l’Àrea Acadèmica (2008-2015) i degà (2015-2018) de la Facultat de Biologia. Des del setembre passat soc vicerector de Docència.


(Barcelona, 1971)
Vaig llicenciar-me en Ciències Econòmiques i Empresarials i, després de gaudir d’una beca pre-doctoral de la Generalitat de Catalunya, em vaig doctorar amb una tesi que analitzava els efectes de les infraestructures en el creixement econòmic regional. La meva formació la vaig complementar amb diverses estades tan pre- com post-doctorals (West Virginia University, Texas University at Dallas, Università di Cagliari). Una vegada defensada la tesi, vaig ocupar una plaça d’ajudant, posteriorment de Titular d’Universitat i al 2009 vaig aconseguir la càtedra d’Economia Aplicada.
He desenvolupat la meva tasca docent en el si del departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada, impartint classe tant de grau com de màster en les diferents assignatures d’Econometria i he dirigit nombrosos TFG, TFM i tesis doctorals. Formo part del grup d’innovació docent GIDEP per tal de proporcionar a la docència de l’Econometria una vessant pràctica ben fonamentada.
La meva recerca intenta analitzar els principals motors del creixement econòmic, des de les infraestructures, passant pel capital humà i actualment la innovació. En concret, en l’actualitat estic estudiant els processos de difusió del coneixement a nivell regional amb especial èmfasi en els determinants de la generació d’innovacions verdes. La meva recerca s’ha vist beneficiada pel fet de formar part del grup de recerca d’Anàlisi Quantitativa Regional (AQR), del qual vaig ser directora entre el 2017 i el 2019, i pels diferents co-autors internacionals amb qui he pogut desenvolupar la meva trajectòria investigadora. El 2014 vaig rebre el premi ICREA Acadèmia.


(La Seu d’Urgell, 1965)
Després de llicenciar-me en Filologia clàssica per la Universitat de Barcelona, vaig gaudir d’una beca predoctoral que em va permetre doctorar-me en Filologia clàssica amb una tesi sobre poesia misògina llatina a l’edat mitjana (1995), dirigida pel Prof. Quetglas. Després de ser professora ajudant a la UAB (1992-1996), vaig tornar a la Universitat de Barcelona on vaig ser professora associada i professora ajudant fins al 2001, quan vaig guanyar la plaça de professora titular al Departament de Filologia Llatina.
He dedicat la meva recerca a diversos camps com ara la literatura llatina misògina, la cosmètica medieval, la gestualitat a la Roma antiga i, actualment, formo part de l’equip del Glossarium Mediae Latinitatis Cataloniae (UB-CSIC), que estudia el llatí del territori lingüístic del català entre els segles IX i XII i on dirigeixo un projecte de recerca. Soc membre de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM).
Vaig ser promotora i vaig coordinar, del 2007 al 2017, el màster Cultures medievals, on imparteixo una assignatura de literatura llatina medieval. Quan m’és possible, m’agrada combinar aquesta docència de màster amb grups de primer del grau de Filologia clàssica. M’he interessat igualment per la innovació docent, que he desenvolupat dins del grup reconegut Hesperia Latina.
En l’àmbit de la gestió universitària, he estat coordinadora de titulacions (2000- 2004), cap d’estudis (2004-2008) i vicedegana acadèmica (2008-2016) de la Facultat de Filologia, i també delegada del rector per política lingüística (2017) i vicerectora d’estudiants i política lingüística (2017-2020) de la Universitat de Barcelona. Des del setembre passat soc vicerectora d’ordenació acadèmica i qualitat.


(Barcelona, 1974)
Després d’obtenir el títol d’Enginyer de Telecomunicacions per la UPC, em doctoro en Enginyeria Informàtica a la UAB l’any 2004 amb un treball sobre models deformables i aprenentatge automàtic en imatge mèdica. L’any 2005 entro a formar part del Departament de Matemàtica Aplicada i Anàlisi de la UB on guanyo la plaça de professor titular. La meva activitat docent ha estat molt variada però m’he especialitzat en metodologies àgils de gestió de projectes i aprenentatge automàtic.
A nivell de càrrecs de gestió acadèmica, he estat cap d’estudis del grau d’Enginyeria Informàtica; director del postgrau de Ciència de Dades i Big Data; i coordinador del màster oficial de Fonaments de Ciència de Dades.
La meva recerca es focalitza en els aspectes fundacionals de l’aprenentatge automàtic i en l’exploració de tècniques d’intel·ligència artificial no convencionals. M’interessa la connexió formal de l’aprenentatge automàtic amb les diferents branques de les matemàtiques i de la filosofia de la ment. He estat coordinador del grup de recerca consolidat de Visió i Aprenentatge Computacional. La meva activitat científica m’ha portat a publicar més de cent cinquanta articles en àrees d’aprenentatge automàtic, visió per computador i les seves aplicacions. Tinc més de vint anys d’experiència en transferència tecnològica en projectes d’analítica avançada de dades en camps com finances, salut, imatge mèdica, màrqueting, entre d’altres. El meu objectiu de recerca actual és entendre el procés humà de presa de decisions i la seva transposició en algorismes computacionals autònoms d’intel·ligència artificial.
Actualment serveixo a la Universitat de Barcelona com a vicerector de transformació digital des del desembre del 2016.


(Sant Vicenç dels Horts 1968)
He estat becària de FPI de 1994-1997, professora associada, professora titular interina fins 2002, professora titular d’universitat des de 2002 a 2019 i, des de 2019, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat social.
He coordinat el Màster en Advocacia de 2015 fins el 2018, en què em vaig incorporar a la Unitat d’igualtat com a directora, des de la presidència de la comissió d’igualtat de la Facultat, on vaig ingressar l’any 2014 i que vaig presidir des de 2015.
He dut a terme activitat docent, de recerca i de transferència relacionada amb el gènere i la igualtat en el mon del treball principalment: es tracta d’una línia de recerca principal, projectada en diverses publicacions monogràfiques, obres col·lectives i articles, així com ponències a congressos i jornades, nacionals i internacionals i direcció de tesis doctorals (en matèria de discriminació), sobre assetjament, violència de gènere, maternitat, discriminació i perspectiva de gènere a la relació de treball i en la Seguretat Social. Junt amb la fundació de la Societat Espanyola de Fibromiàlgia i Fatiga crònica, on aporto la perspectiva jurídica en la malaltia crònica que afecta principalment les dones en el càrrec de vicesecretària, i de la qual sorgeix la Plataforma “Dona i Salut” constituïda l’any 2020, també d’àmbit estatal, de la qual soc la vicepresidenta, en el camp de la transferència social. També he exercit com a magistrada suplent de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 1999 a 2009.
Actualment soc delegada del Rector per a la direcció de la Unitat d’Igualtat, que dirigeixo des de maig de 2018.


(Abrera, 1977)
Sóc llicenciada i doctora en Història per la Universitat de Barcelona. He estat becària predoctoral (2000-2003), professora associada (2004-2014) i lectora (2014-2019), fins a guanyar una plaça de professora agregada (2019) a la Facultat de Geografia i Història.
Estudio l’alimentació, la comercialització rural i el paisatge a l’Edat Mitjana, utilitzant fonts escrites i arqueològiques, i fent ús dels GIS. Actualment sóc investigadora principal de l’equip espanyol del projecte europeu “Franciscan Landscapes: The Observance between Italy, Portugal and Spain” (programa Horizon 2020), i del projecte “Castells, monestirs i palaus. Poder, territori i paisatge” (Generalitat de Catalunya), on dirigeixo les excavacions arqueològiques al Monestir femení hospitaler d’Alguaire (El Segrià) i al Palau Reial de Valldaura (Vallès Occidental). Sóc membre de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) i del SGR-MAHPA, i he realitzat estades de recerca a diverses universitats italianes i al ISSM-CNR de Nàpols.
Pel que fa a la docència, he impartit assignatures de temàtica medieval als graus d’Història, d’Arqueologia i al màster interfacultatiu de Cultures Medievals. Sóc membre del grup d’innovació docent consolidat [contra]TAEDIUM, a través del qual he coordinat i participat en diversos projectes relacionats amb l’avaluació per competències dels estudiants.
La meva experiència de gestió en l’àmbit municipal i regional m’ha estat útil en l’exercici de diverses responsabilitats. He estat secretària acadèmica del Departament i posterior Secció d’Història Medieval, Història Moderna, Paleografia i Diplomàtica, i del Doctorat en Cultures Medievals. Actualment coordino el doble grau d’Arqueologia i Història, i des del mes de setembre soc Vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la nostra universitat.


(El Pla de Santa Maria, 1967).
Llicenciada en Dret al 1990 per la Universitat de Barcelona vaig obtenir el Premi Extraordinari de Llicenciatura. Doctora en Dret amb Menció de Doctor Europeu, he realitzat diverses estades d’investigació a l’Universitat de Paris I i II i de Limoges (CRIDEAU), obtenint un contracte d’investigació de l’European Public Law Center dins el Programa Aristóteles (Comissió UE).
Professora Titular de Dret Administratiu des de 2003, les meves línies d’investigació s’han centrat en el Dret ambiental, l’ordenació del territori i el paisatge, entre altres. He estat IP2 en un Projecte interdisciplinari en matèria de paisatge i, recentment, m’he incorporat al GRC – Grup de Recerca Ambiental Mediterrània (GRAM). Soc membre de l’Observatorio de políticas ambientales. La meva activitat docent ha sigut diversa, impartint assignatures en diversos graus i màsters a diferents facultats de la UB.
En l’àmbit de la gestió universitària vaig formar part de l’equip de govern de la Facultat de Dret (2008-2012), com adjunta al vicedeganat d’ordenació acadèmica i com a directora de l’Escola de postgrau de la Facultat. Amb posterioritat vaig acceptar un encàrrec de funcions com assessora de l’Escola de doctorat i per coordinar la nova oferta pròpia a l’Agència de postgrau. He sigut membre de diferents comissions promotores, durant el procés de implantació del EEES, i soc membre de diversos consells d’estudis. En els darrers mesos acompleixo un encàrrec de funcions per a l’assessorament en relació amb el marc jurídic i la transparència a la Universitat de Barcelona.


(Manlleu, 1962)
Em vaig llicenciar i doctorar en Ciències Econòmiques i Empresarials a la Universitat de Barcelona. Vaig compaginar els estudis treballant en el Centre d’Estudis i Planificació, dirigit aleshores pel Dr. Josep M. Bricall.
Acabada la llicenciatura, vaig treballar a la Conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, primer com a col·laboradora tècnica i després com a funcionària (1985-1988). El meu primer contacte amb la docència universitària, va ser als Estudis Universitaris de Vic .
A l’octubre del 1992 vaig entrar com professora ajudant del Departament d’Hisenda Pública, Economia Política i Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona. L’any 1997 guanyava la plaça de professora Titular d’aquesta Universitat. Imparteixo la meva docència, fonamentalment, en l’ensenyament d’Economia. Coordino el Master de Gestió Pública (UAB-UB-UPF) i co-dirigeixo el Master d’Hisenda Autonòmica i Local (UB).
Soc autora d’estudis i publicacions sobre el federalisme fiscal i la problemàtica de les hisendes autonòmiques i locals. He estat membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat i del Comitè d’Experts nomenat per la Generalitat de Catalunya pel càlcul de les balances fiscals. He realitzat estudis per diferents governs i ens locals. Formo part de consells assessors com el de Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya o el de la Fundació Catalunya-Europa. L’any 2013 vaig fer una estada a la Facultat d’Economia de McGill University (Montreal). Soc membre de l’Institut d’Economia de Barcelona.
He exercit diversos càrrecs de gestió a la UB: secretària del meu departament, secretària acadèmica de la Facultat d’Economia i Empresa, vicedegana de la Facultat d’Economia i Empresa, delegada del rector per a l’acció social, vicerectora d’igualtat i acció social, i secretària general.


(Barcelona, 1966)
Em vaig llicenciar en Ciències Econòmiques i Empresarials, branca economia general, a la Universitat de Barcelona, i he realitzat estudis de doctorat en Economia Internacional i en Geografia Humana a la UB, i en Anàlisi Econòmica a la UAB.
He desenvolupat tota la meva trajectòria professional en el sector públic; inicialment en l’àmbit de la gestió tributària a la Diputació de Barcelona, seguida d’un breu pas per la docència universitària com a professora associada a la UAB, i gairebé tres dècades a la Universitat de Barcelona com a personal tècnic. Des de la meva incorporació a la UB l’any 1991, he realitzat tasques vinculades a la planificació, la programació, l’anàlisi i el tractament de dades així com l’elaboració d’estudis i informes per facilitar la presa de decisions dels òrgans de govern de la universitat.
He participat en projectes impulsats per diferents organismes i institucions com ara el disseny del sistema d’informació Uneix des de la Secretaria d’Universitats i Recerca. També he estat membre de diverses comissions tècniques d’AQU Catalunya, CRUE, ANECA, ACUP o la Fundación CYD, sobre sistemes d’indicadors, disseny d’estudis, instruments d’enquestes, models de finançament o manuals d’avaluació de la docència universitària.
Des de fa 20 anys, col·laboro en el Pla de formació del PAS amb la impartició de cursos sobre elaboració d’informes, memòries i indicadors de gestió.
Des de l’any 2000 he estat responsable del Gabinet Tècnic del Rectorat i des de l’abril del 2019 faig les funcions de cap del Gabinet del rectorat.
Delegats i delegades del rector
(Barcelona, 1958)
Em vaig llicenciar en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i també vaig cursar la diplomatura de Biblioteconomia i Documentació a la llavors Escola de Bibliologia. Amb la integració de l’Escola Universitària Jordi Rubió i Balaguer, a la Universitat de Barcelona, el 1997, vaig esdevenir-ne professora associada i, a partir de 2001, professora titular d’Escola Universitària. Més tard, al 2006, en vaig ser professora titular. He estat promotora i coordino, des de 2008, el Màster Interuniversitari de Biblioteques Escolars i Promoció de la Lectura, que impartim conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona.
La meva dedicació docent se centra essencialment en el grau d’Informació i Documentació Digital, a l’assignatura d’Història del Patrimoni Documental, i en el màster de Biblioteques Escolars i Promoció de la Lectura, a l’assignatura Biblioteques Escolars. Així mateix, col·laboro en diverses assignatures del Màster de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials i en alguns dels cursos de postgrau de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals.
Actualment, formo part del Grup Exemplar d’Estudis del Patrimoni Bibliogràfic i Documental i soc membre del Grup de Recerca consolidat BIBES sobre Biblioteques, Educació i Societat i del Centre de Recerca Informació, Comunicació i Cultura (CRICC). En l’actualitat, codirigeixo el projecte de recerca Saberes conectados: redes de venta y circulación de impresos en España y Latinoamérica.
En tots aquests anys, he estat cap d’estudis de la diplomatura (1988-1991), secretària acadèmica (1998-2000), secretària de Departament (2000-2005) i directora de Departament (2005-2008). També he estat vicedegana d’economia i equipaments (2012-2018) i, actualment, soc delegada del rector en els centres adscrits ESCAC, CETT-UB, ESRP, ENTI-UB, Campus Docent Sant Joan de Déu, ESCODI i INEFC.
(Washington DC (EUA), 1971)
Vaig iniciar els meus estudis de Química a Uruguay i els vaig acabar a la Universitat de Barcelona (1997), on vaig realitzar la tesi doctoral en el grup Diopma, dirigit pel Dr. F. Espiell, en un projecte amb empresa (2000). Vaig continuar com a investigadora postdoctoral en el grup i em vaig iniciar en la docència com a professora associada (2001), professora agregada (2006) i des del 2020 soc catedràtica.
La meva carrera científica ha estat relacionada amb el desenvolupament i caracterització de materials, primer en el desenvolupament de càrregues en formulacions termoplàstiques a partir de subproductes, i posteriorment amb el desenvolupament i aplicació de materials per a tecnologies d’emmagatzematge d’energia tèrmica. He estat directora o codirectora de 14 projectes competitius nacionals i europeus, i de 10 tesis doctorals.
Des de l’inici del doctorat treballo amb la indústria, i col·laborant amb diverses empreses he dirigit 16 projectes industrials i, actualment, estic dirigint 2 doctorats industrials. Per tal de valoritzar la recerca, soc coinventora de 13 patents. En 2009 i 2018 vaig rebre el premi Antoni Caparrós al millor projecte en transferència de tecnologia. Actualment soc la directora de Diopma, uns del 7 grups amb acreditació TECNIO de la UB.
Vaig ser cap d’estudis de la titulació compartida amb la UPC d’Enginyeria de Materials i posteriorment del grau en Enginyeria de Materials (2006-2018). Des de 2018 soc delegada del Rector per a la transferència de coneixement.
(Barcelona, 1966)
Em vaig llicenciar (1990) i doctorar (1997) en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Màster en Relacions Internacionals (2000) per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceixo de professora de política econòmica des del 1996.
He realitzat estades pre-doctorals al CEMAT -AIMS (Tuníssia), ROSES (Université Paris 1) i London Business School, a més de ser professora visitant a la Universitat de los Andes, a la de Denver i Visiting Fellow a la George Washington University. Des del 2014, soc Honorary Researcher Fellow de la School of History de la University of East Anglia (UK). Des del 2018-2019 imparteixo docència en un Erasmus Mundus Joint Master Degree a la Universitat de Göttingen.
Les meves principals línies de recerca son l’Economia Política de l’Energia i la recerca en la història de la disciplina acadèmica de la política econòmica. Ambdues es plasmen en la docència, creant d’assignatures en el Màster en Internacionalització de la UB i en el GLOCAL. Compto amb més d’un centenar de publicacions i participació en projectes i grups de recerca competitius, com, enguany, SGR Economic History and Development. En l’àmbit de la transferència, destacaria la creació i direcció de l’Observatori d’Àsia Central de Casa Àsia (2009-2012).
Al 2017 vaig ser nomenada Delegada del rector per a Mobilitat i Programes Internacionals. Del 2007 fins el 2009 vaig ser Secretaria Acadèmica i Responsable de relacions internacionals de la Facultat d’Economia i Empresa. També, he estat la Coordinadora de seu Pla d’Acció Tutorial (2005-2007) i membre de la Comissió d’Igualtat (2015-2017).
(Barcelona, 1966)
Llicenciada i doctora en Psicologia per la Universitat de Barcelona, i Màster en Anàlisis i Conducció de Grups de la mateixa Universitat. Incorporació a l´àrea de Psicologia Social de la UB com professora associada el 1992, contractada com a Titular interina l’any 2000 i, finalment, professora Titular d´Universitat des del 2003.
Realització d’estades com a convidada en diferents universitats: Universitat de Costa Rica, Universitat de PortoAlegre, Universitat Nacional de Costa Rica, Escuela Almirante Padilla (Colombia) i docència en programes oficials a universitats estatals Miguel Hernández, UdL, Sevilla, etc.
Direcció del Màster en Autolideratge i Conducció de Grups de la Universitat de Barcelona amb més de 30 anys.
Transferència de coneixement sobre la temàtica de Grups i Lideratge en institucions privades i públiques, Productora Gestmusic, Radio Emocions, Sorigué, Hospital de Sant Pau, FEDER, etc.
Creació del programa de Grups de Suport (CIberFeder), des del 2003 i fins l´actualitat, a FEDER (Federación de Enfermedades Raras).
La meva especialitat és la teoria i intervenció grupal, tècniques grupals, treball en equip i habilitats per a la conducció de grups i lideratge.
En gestió, membre de consell d´estudis, secretària acadèmica de la facultat de Psiclogia del 2013 al 2018 i delegada del Rector en Afers de comunicació i interacció social des de 2017 i fins l´actualitat. Presidenta de la “Sociedad Española de Psicoterapia y Técnicas de Grupos” del 2013 fins el 2017.
(Barcelona, 1957)
Em vaig llicenciar en Biologia a l’any 1981 a la Universitat de Barcelona. Després vaig realitzar el doctorat en Ecologia marina al departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona que vaig acabar a l’any 1998. Aquest mateix any vaig obtenir una plaça de professora titular interina al mateix departament i en l’any 2004 vaig guanyar l’oposició a professora titular. Actualment imparteixo la meva docència en tres graus: Biologia, Ciències Ambientals i Ciències de la Mar i dos màsters: Oceanografia i Gestió del medi marí i Ecologia, Gestió i Restauració del medi natural, principalment en temes relacionats amb l’ecologia marina i la gestió integrada marina. Part de la meva dedicació docent està orientada a la direcció de TFG i TFM. També he dirigit 7 tesis doctorals.
He participat i/o dirigit nombrosos projectes d’investigació competitius, i he publicat més de 60 articles científics en revistes d’impacte internacional. Part del meu treball s’ha enfocat en la transferència de coneixement, participant en diferents convenis amb les administracions catalanes. Sóc membre del grup de recerca consolidat de Biologia i Ecologia bentòniques (SGR 1120) de la Generalitat de Catalunya.
Referent a la gestió universitària, durant un període de gairebé 8 anys (2008-2014) vaig ser la cap d’estudis de la llicenciatura i posteriorment del grau de Ciències Ambientals, i vaig coordinar la transició de la llicenciatura al grau. He format part de la comissió d’avaluació dels màsters oficials de Ciències de l’ANECA entre 2010 i 2014. Des de l’any 2018, sóc delegada de rector per a la sostenibilitat a la Universitat de Barcelona.
(Ciutadella de Menorca, 1959)
Tinc les titulacions de Doctora en Medicina, Especialista en Medicina Nuclear, European Certification on Nuclear Medicine i Màster en Gestió Hospitalària. El 2005 vaig assolir el màxim nivell assistencial com a Consultor Senior a l’Hospital Clínic de Barcelona, on també vaig ser cap de servei de Medicina Nuclear (1999-2014). He estat Presidenta de la Societat Catalana i la Societat Espanyola de Medicina Nuclear.
Soc Professora Titular de Radiologia i Medicina Física de la UB des de 1990 i Catedràtica des de 2008. He ocupat càrrecs de gestió en l’àmbit docent com a Directora de Departament a la UB (2001-08) i Presidenta del European Board of Nuclear Medicine Fellowship Examination Committee-UEMS (2003-07).
En l’àmbit de recerca soc responsable de l’equip de recerca de “Diagnòstic i Terapèutica en Oncologia“ de l’IDIBAPS i del grup de la Generalitat de Catalunya (AGAUR) sobre “Imatge Molecular en Medicina Nuclear”. He participat en 19 projectes de recerca competitius, he dirigit 14 tesis doctorals, he participat en 540 ponències i comunicacions a congressos i en més de 280 publicacions. Soc membre del comitè editorial de 10 revistes científiques.
Vaig rebre el Premi a l’Excel·lència Professional concedit pel Col·legi de Metges de Barcelona (2012) i soc Acadèmica Electe de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (2019).
En l’actualitat soc Directora de Docència de l’Hospital Clínic Barcelona, Presidenta de la Comisión Nacional de Medicina Nuclear (Ministeri de Sanitat) i Delegada del Rector per a la coordinació amb Hospitals i Institucions Sanitàries.
(Barcelona, 1959)
Soc llicenciat en Pedagogia (1990), doctor en Pedagogia (2000), i màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (2020). Des de 2010, soc professor agregat de Pedagogia Internacional, a la Facultat d’Educació, després d’una dècada com a professor associat (1999) i professor lector (2005). La meva experiència professional s’ha centrat sempre en el món de l’educació, com a tècnic superior A1 de l’Administració a la Generalitat de Catalunya (1985-1990; 1995-1999) i el Govern d’Andorra (1990-1995). En l’àmbit docent, he participat en graus i màsters de diverses universitats catalanes, espanyoles i d’Amèrica Llatina.
Els interessos de recerca s’han concretat en la participació en el Grup de Recerca en Educació Moral (1999-2015) i el Grup de Recerca en Pensament Pedagògic Social, des de 2015, amb un interès doble: l’anàlisi comparada i prospectiva de sistemes educatius i la construcció del relat pedagògic. Sobre això he escrit sis llibres i he col·laborat en més d’una vintena de llibres, a més d’articles en revistes especialitzades i de divulgació. Coordino la col·lecció PedagogiesUB, que edita la Universitat de Barcelona, i soc de redacció de la revista Temps d’Educació.
En l’àmbit de la gestió acadèmica, he estat cap de Secció a l’ICE (2009-2017), membre de la comissió promotora del Grau de Pedagogia (2007-2009), membre del Consell d’Estudis de Pedagogia (2009-2020) i delegat del rector per a la comunicació digital (des de març de 2019). Des de 2013, soc membre de la Coordinació del Programa de Millora i Innovació en la Formació de mestres, del Consell Interuniversitari de Catalunya.
(Badalona, 1962)
Soc llicenciat amb grau i doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona. El 2009 em vaig incorporar com a professor agregat al departament de Cognició, Desenvolupament i Psicologia de l’Educació de la facultat de Psicologia, en l’àrea de coneixement de
Psicologia Bàsica. Prèviament, havia estat professor associat (1992-2004) i professor lector (2004-2009).
La meva activitat docent s’ha desenvolupat sempre al voltant dels processos bàsics de la Psicologia de l’aprenentatge, de la motivació i de l’emoció, tant en ensenyaments de grau com de màster. Tinc experiència en l’ensenyament presencial (UB) com a distància (UNED i UOC).
Quant a la recerca, m’he centrat sempre en l’estudi de l’aprenentatge associatiu, especialment en l’aprenentatge espacial i l’aprenentatge perceptiu. He realitzat estades postdoctorals amb el Prof. Robert Boakes de la University of Sidney (1997) i el Prof. Geoffrey Hall de la University of York (2002). A més a més, he col·laborat amb el Prof. Nick Mackintosh de la University of Cambridge i el Prof. Andy Baker de la McGill University. Formo part de l’Institut de Neurociències. També formo part de la Sociedad Española de Psicología Comparada, des dels seus inicis el 1988.
La meva experiència en tasques de gestió s’ha vinculat al vicedeganat d’Afers Acadèmics i d’Estudiants de la facultat de Psicologia (2013-2018), on cal destacar el lideratge en els processos d’acreditació dels ensenyaments de la facultat. Des del 2018 soc Delegat del rector per a Afers de Personal Docent de la Universitat de Barcelona.
(Barcelona, 1967)
Llicenciada en Dret (1990) i doctora en Dret (1994) a la UB. Professora ajudant (1990-1995), Professora titular interina (1995-1997) i, des de llavors Professora titular de dret eclesiàstic de l’Estat.
Soc coordinadora des de 2009 de l’assignatura transversal pels cinc graus de la Facultat de dret de tècniques de treball i comunicació i soc la creadora i tutora del Pla d’acció tutorial per a alumnat amb Necessitats d’Especial Recolzament Educatiu (PAT-NERE) de la Facultat de Dret des de 2008.
He dut a terme activitat docent, de recerca i de transferència en àmbits molt diversos, però en especial, relacionats amb els drets educatius, les metodologies d’aprenentatge, la diversitat funcional i l’accessibilitat. Porto una línia de recerca sobre diversitat funcional i drets educatius i estic implicada, com a membre, des de fa molts anys al Grup de recerca de la UB Adaptabit, sobre accessibilitat digital, on he estat IP en algun dels seus projectes. Soc membre del projecte MCIU Discriminació algorítmica: gènere i treball.
En el camp de la transferència social i la diversitat, soc des de fa més de 10 anys -de manera altruista- l’assessora jurídica de la Federació espanyola de dislèxia, que aplega associacions de tota Espanya. He preparat diverses esmenes a diferents lleis orgàniques educatives, algunes de les quals han estat aprovades pel Parlament espanyol.
Vaig participar a l’elaboració del III Pla d’Igualtat de la UB coordinant l’eix sobre diversitat, i actualment soc l’adjunta de la Unitat d’Igualtat per a qüestions de diversitat.
(Rivas, Zaragoza, 1965)
Em vaig llicenciar i doctorar en Biologia al 2001 després de participar en diversos Projectes Europeus analitzant el comportament dels contaminants radioactius en el sistema sòl-planta i l’aplicació de mesures de rehabilitació. Posteriorment, dins del programa “Ramon i Cajal” vaig iniciar la línia de recerca “Interaccions sòl-planta i restauració d’ecosistemes”. Professora associada des de 2001, vaig guanyar una plaça de Professora Lectora al 2006 i soc professora agregada des de 2011 a la Secció de Fisiologia vegetal del Departament de Biologia evolutiva, Ecologia I Ciències Ambientals.
Membre del grup de recerca consolidat FORESTREAM, la meva recerca es desenvolupa entorn la comprensió de les interaccions entre els sòls i la vegetació i en utilitzar aquest coneixement per desenvolupar estratègies basades en la natura per gestionar i restaurar ecosistemes millorant la seva resistència al canvi global.
La meva tasca docent se centra en les assignatures Ciència del sòl i Gestió Forestal del Grau de Ciències Ambiental, l’assignatura Relacions sòl-planta del Màster d’Agrobiologia Ambiental i l’assignatura Avaluació i diagnòstic d’ecosistemes al Màster d’Ecologia, Gestió i Restauració del medi natural. Soc membre del grup d’innovació docent GUINDO-165 sobre el disseny i desenvolupament dels Pràcticum i Treball Fi de Grau a facultat de Biologia.
Des de 2019 soc cap d’estudis de l’ensenyament de Ciències Ambientals. Vaig iniciar la dedicació a la gestió al 2011 com a coordinadora dels Pràcticums i TFG en modalitat Erasmus i, entre 2015 i 2019, com a vicedegana de mobilitat internacional i ocupabilitat de la Facultat de Biologia.
(Figueres, 1956)
Llicenciat i doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, soc Professor Titular del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular, Facultat de Biologia. He realitzat estades postdoctorals a Bèlgica, França i Regne Unit.
Soc membre de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i investigador adscrit del “Centro de Investigación Biomédica en Red de Diabetes y Enfermedades Metabólicas Asociadas” (CIBERDEM), Instituto de Salud Carlos III.
A més de l’activitat docent i investigadora en el camp de la Bioquímica i la Biologia Molecular, sempre m’he interessat per la relació entre universitat i societat, àmbit en el que he desenvolupat diferents tasques i responsabilitats He estat Director del Centre d’Innovació de la Fundació Bosch i Gimpera (1996-2004) i posteriorment (2004-2008) vaig col·laborar amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).
El 2006 vaig ser Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya. També membre del Consell d’Administració de Barcelona Activa entre 2006 i 2011.
El 2004, a partir de la valorització dels resultats del grup de recerca, vaig ser fundador d’una spin-off de la UB.
En l’àmbit docent, he promogut i soc professor d’assignatures pioneres, de Grau i Màsters oficials, sobre innovació i emprenedoria. També col·laboro en cursos sobre la tercera missió de les universitats de l’IDP-ICE.
El 2013 vaig participar en la creació del Barcelona Institut d’Emprenedoria (BIE) de la UB, actualment Start-UB!, essent-ne Vice-director fins el 2018.
Des de febrer del 2019 soc Delegat del rector per a la innovació.
(Barcelona, 1968)
Soc professor titular de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Des del 2008 fins al 2020 he coordinat el grau d’Estudis Literaris de la Facultat de Filologia i Comunicació, on desenvolupo la meva docència amb assignatures com “Història del pensament i la crítica literàries”, “Novel·la: formes i pensament” o “Mètodes de la teoria literària contemporània”.
Soc investigador principal del projecte “Usos de la Teoría en la literatura y el cine españoles del siglo XXI”. A banda de diversos articles sobre diferents temes de la teoria de la literatura, he publicat els llibres: Historia de la crítica literaria (2002), Hermenéutica de la novela en la teoría literaria de Francisco Ayala (2003), El enigma best-seller (2009), Erótica de la autoayuda (2012), Josep Pla i l’invent “Costa Brava” (2013), Sin miedo a Borges (2015) i Serrat, Llach i l’efecte Dylan (2018).
He estat membre de la Junta Directiva de la Asociación Española de Teoría de la Literatura (ASETEL) des del 2013 fins al 2017. El gener de 2020 vaig ser nomenat delegat del rector per a la direcció de la Universitat de l’Experiència.