Creiem en la bona comunicació

Font: Freepik.

L’equip rectoral ha fet una proposta ferma per la comunicació en entendre que es tracta d’un àmbit que no només s’ha de tenir present i valorar com cal, sinó que s’ha de repensar contínua i constantment, ja que la nostra realitat es troba en un procés de canvi permanent.

És per aquest motiu que durant aquest mandat hem apostat, d’una banda, per millorar la comunicació interna adreçada a tots els col·lectius de la nostra comunitat, on, entre altres fites assolides, podem mencionar el disseny i actualització de moltes de les nostres pàgines web; l’elaboració sistemàtica de notícies, newsletters i reculls de premsa; la múltiple producció audiovisual i d’infografies. Val a dir que tota aquesta producció s’ha incrementat durant la pandèmia de la Covid-19, ja que certament, ens trobem en una època on la comunicació interna es fa més necessària que mai. Cal destacar també la posada en marxa de l’aplicació “Soc UB”, adreçada en un primer moment als nostres estudiants, i que esperem poder oferir, en un futur proper, a d’altres col·lectius com ara el PDI, PAS, alumni i futurs estudiants. Amb aquesta aplicació aconseguim comunicar-nos amb els nostres estudiants d’una manera directa, ràpida, senzilla i personalitzada.

D’altra banda, pel que fa a la comunicació externa també hem apostat per la seva millora i la modernització. Entre d’altres coses, hem posat en marxa nombroses campanyes institucionals per acomplir amb els nostre objectius d’atracció d’estudiants i altres col·lectius; hem incrementat considerablement el nombre de seguidors de totes les nostres xarxes socials; Edicions UB ha arribat a una producció editorial excel·lent i ha rebut el reconeixement mitjançant diversos premis i segells de qualitat; i hem fomentat que el nostre professorat divulgui el seu coneixement a través de plataformes de reconegut prestigi internacional com ara The Conversation, aconseguint així un important índex d’impacte social. I cal fer una especial menció a la nova web de la UB, una web orientada al públic extern, amb una nova estètica i una renovada arquitectura que suposa un pas endavant en la manera de comunicar.

Comunicació efectiva, moderna i transparent

Creiem en la bona comunicació i volem incorporar noves polítiques comunicatives que comportin estratègies, processos i recursos tecnològics i digitals avançats i adaptats als nostres temps. Hem posat en marxa projectes que no es poden aturar i requereixen noves fases de desenvolupament per aconseguir les nostres fites, ens referim especialment a la nova web UB i a l’aplicació “soc UB”. I també volem optimitzar la nostra manera de treballar creant, entre d’altres coses, un equip de tècnics en comunicació per als nostres centres o un Consell Editorial que assessori qualsevol acció comunicativa. Finalment, volem continuar conreant el nostre sentiment de pertinença Soc UB. Aquest és el sentiment que ens uneix, el nostre bé comú.

En definitiva, apostem per la comunicació efectiva, moderna i transparent, per arribar a tots els membres de la nostra comunitat, i per fer saber a la societat que som una universitat capdavantera en docència, recerca i transferència de coneixement, així com compromesa amb els ODS.

És així com hem entès i volem continuar entenent la comunicació. Per això et demanem que ens facis confiança i ens donis el teu vot.